Week van Lezen en Schrijven – Taalhuis Bibliotheek De Domijnen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De week van 7 tot en met 13 september is landelijk de Week van Lezen en Schrijven.

Om aandacht te besteden aan het belang van lezen en schrijven en de mogelijkheden die Bibliotheek De Domijnen daarbij biedt, organiseert Bibliotheek Ligne activiteiten rondom het aanbod van het Taalhuis. Ontdek het Taalhuis en geef je tips en wensen door, speel met taal, doe mee met de winactie en kom met je (klein)kinderen naar de voorleessessies. Gratis inloop gedurende de openingstijden.

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat staat gelijk aan 18 procent, dus ongeveer 1 op de 6 mensen. Grote kans dus dat ook jij iemand kent die minder taalvaardig is, of moeite heeft met werken met de computer. Jij kan diegene helpen, samen met de bibliotheek!

Wist je dat De Domijnen verschillende cursussen en activiteiten aanbiedt op het gebied van taal- en leesbevordering, computervaardigheden, werken met de elektronische overheid en sollicitatievaardigheden? Daarnaast zijn er ook speciale bijeenkomsten voor werkzoekenden, hulp bij belastingaangifte en inloopmomenten Sociaal Plein. Je kunt meedenken over het aanbod en de herinrichting van het Taalhuis op de tweede verdieping van Bibliotheek Ligne; geef je wensen en tips door via onze wensenbox.

Tijdens de actieweek staan de medewerkers van De Domijnen voor je klaar om het aanbod toe te lichten, je kunt de demovideo over het aanbod bekijken en door de cursusmaterialen bladeren. Wist je dat er verschillende bordspellen zijn die bijdragen aan de ontwikkeling van taalvaardigheden? Ontdek de spellentafel en speel gezellig mee!

Los de rebus op, beantwoord de vraag en lever je ingevulde formulier vóór 14 september in, in de daarvoor bestemde winactie box. Passend bij de Week van Lezen en Schrijven, zijn de te winnen prijzen bekende bordspellen waarbij taal een belangrijke rol speelt. Winactie voor álle leeftijden.

Speciaal voor peuters en kleuters, ouders, grootouders en verzorgers wordt op 7 en 10 september van 10:00 tot 10:30 uur voorgelezen uit het boek Pas op! Dit boek bijt! Er zit iets in dit boek, maar wat!? De letters, woorden en zelfs hele zinnen verdwijnen!

Bibliotheek De Domijnen is op zoek naar dappere kindjes die mee op onderzoek uit gaan. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Cookieinstellingen