Ar-Jane uit Geleen wint popmuziekwedstrijd Regiofinale 046

<em>Maasa tijdens FrontsStage Regiofinale in Geleen</em>
Maasa tijdens FrontsStage Regiofinale in Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Limburgse popmuziekwedstrijd FrontStage is gisteren tóch van start kunnen gaan. De regiofinales werden ditmaal gehouden in de openlucht.

Het festival, waaraan in totaal 15 Zuid-Limburgse bands en singer-songwriters meedoen, werd officieel geopend door wethouder Andries Houtakkers en presentator Wybrand Leinders.

Omdat het geen optie was om het evenement zoals gebruikelijk indoor bij diverse poppodia te laten plaatsvinden zocht de organisatie een alternatief in de openlucht. De eerste twee regiofinales – 046 en 043 – vonden zaterdagmiddag en -avond plaats op het terrein voor de tribune langs de wielerbaan in Geleen, waar het eenvoudig mogelijk was om anderhalve meter afstand tot elkaar in acht te nemen en bovendien zonder dat dat zwaar ten koste ging van de sfeer en beleving.

Regiofinale 046 werd gewonnen door singer-songwriter Ar-Jane uit Geleen. Zij liet FØNKL (Geleen), RXCK (Amstenrade), Relics (Sittard) en Endeavour (Sittard-Geleen) achter zich.

De line-up van Regiofinale 043 bestond uit 36 Degrees , Mala, Maasa, Maxime x Glyn en Daddy Unchained. Winnaar van 043 werd Maxime x Glyn.

Daarmee weten Ar-Jane en Maxime x Glyn zich volgend jaar verzekerd van een podiumplek op de festivals Bruis, Mama’s Pride en het Daddy Cool.

Op zondagmiddag 20 september wordt in openluchttheater Zeezicht bepaald wie de winnaar wordt van Regiofinale 045.

Vijftien Zuid-Limburgse bands strijden op zaterdag 12 september in Geleen en op zondag 20 september in Heerlen. Fans zijn van harte welkom! Wie staan er straks in 2021 én op Bruis, én op Daddy Cool én op Mama’s Pride Festival? Na de regiofinales in Geleen en Heerlen zijn de drie winnaars bekend. Deze muziekwedstrijd gaat wél door, want de finales zijn in de buitenlucht en dus volledig corona-proof.

Cookieinstellingen