‘Wien van de Wal’ te proeven bij Fort Sanderbout

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdagochtend werd Fort Sanderbout, een deel van de oude vestingwerken van Sittard, officieel heropend voor publiek.

In de gangen van de eeuwenoude kazemat zijn momenteel twee exposities te zien én je kunt er wijn proeven van het tegenover de gracht gelegen wijngoed Fort Sanderbout.

Bij de heropening, die werd bijgewoond door wethouder Pieter Meekels, directeur van De Domijnen Tom de Rooij, directeur Visit Zuid-Limburg Anya Niewierra, de Vereniging Sittards Verleden en het bestuur en vrijwilligers van wijngaard Fort Sanderbout, sprak Anya Niewierra over het belang van het koesteren en het uitdragen van het eigen cultureel erfgoed. “Wat mij aan Sittard altijd is opgevallen is de grote betrokkenheid van de inwoners bij de historie van de stad.” En daarmee past de heropening van Fort Sanderbout voor bezoekers helemaal in de gedachte van Visit Zuid-Limburg: dat met name de historie van een stad een goede basis vormt voor toeristische activiteiten.

In de Romeinse tijd werd er in Sittard al wijn verbouwd. Wijngoed Fort Sanderbout past wat dat betreft prima in het grote verhaal van de historie van de stad.

Wie een bezoekje wil brengen aan Fort Sanderbout kan dat vooralsnog alleen doen op de eerste zaterdag van de maand, in combinatie met een (gratis) wandeling van de werkgroep Geheime Tuinen van de Vereniging Sittards Verleden. Dan kan ook worden geproefd van de “Wien van de Wal’, zoals de pinot noir en de pinot gris van wijngaard Fort Sanderbout is gedoopt.

Meer weten over de wijn van wijngaard Fort Sanderbout? Bekijk dan onderstaande video.

Aanmelden voor een zaterdagse wandeling en bezoek aan Fort Sanderbout via een e-mail aan [email protected].

Cookieinstellingen