Tijdelijke openbare toiletten in een aantal Sittardse winkels

Foto: CC0 via piqsels

Door de tijdelijke sluiting van de horeca was er geen mogelijkheid meer voor de bezoekers van het centrum van Sittard om naar het toilet te gaan.

Hierdoor bleef een aantal bezoekers noodgedwongen weg.

Om dit probleem op te lossen bieden nu meerdere ondernemers hun toilet aan voor het winkelend publiek. Wie hoge nood heeft kan voorlopige terecht bij Stoer en Zo locatie Limbrichterstraat, Rammelaer (Steenweg, rolstoeltoegankelijk), Berden (Steenweg, rolstoeltoegankelijk), Boekhandel Krings (Brandstraat), Dierenshop Sittard (Voorstad) en Music Machine (Paardestraat).

Zo kan men toch met een gerust hart naar de stad komen, wetende dat een sanitaire stop gewoon kan plaatsvinden. De winkels zijn te herkennen aan een stoepbord bij de ingang met daarop ‘Hier kunt naar het toilet!’ De toiletten worden goed schoongehouden en alle nodige desinfectiemiddelen zijn aanwezig. Deze middelen worden aangeboden door Centrummanagement Sittard en de Gemeente Sittard-Geleen. De toiletten bij Rammelaer en Berden zijn rolstoeltoegankelijk. Bij laatstgenoemde kan met ook terecht voor het verschonen van de baby.

Cookieinstellingen