Eerste editie Rosa-Run verplaatst naar Paasmaandag 2022

Foto: SGN

Veiligheid voorop. Die gedachte leeft ook bij de organisatie van de Rosa-Run. Daarom is besloten om de eerste editie van het nieuwe sportevenement in Sittard uit te stellen naar 18 april 2022.

Corona gooide begin 2020 al roet in het eten. De première van de Rosa-Run werd toen uitgesteld naar Paasmaandag 5 april 2021. Helaas kan de organisatie ook dit jaar de veiligheid van deelnemers en vrijwilligers door corona niet garanderen. De kans op verspreiding van het virus en onduidelijkheid over welke maatregelen in april gelden spelen hierin mee.

Die eerste editie moet een beleving zijn. Dat willen we niet op halve kracht doen – Amanda Klein en Ruud Guyt, organisatie Rosa-Run

Bewegen belangrijker dan ooit

De Rosa-Run wordt het nieuwe sportevenement door de historische binnenstad van Sittard. De opbrengst van deze estafette marathon komt ten bate van het goede doel: beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Juist door corona is bewegen en ‘samen lopen voor een ander’ nog belangrijker dan voorheen. Door het moeten afgelasten van sociale en sportieve evenementen de afgelopen maanden is de groep mensen die hier zo enorm door opbloeit extra geraakt. Reden genoeg om een groot succes te maken van de eerste Rosa-Run in 2022.

Bijzondere samenwerking

Rosa-Run is ontstaan uit de bijzondere samenwerking tussen Kennedy-Mars Sittard en stichting Bijzonder in Beweging. Zij bundelden op Paaszaterdag 2019 voor het eerst hun krachten door mensen met een verstandelijke beperking de kans te bieden om, begeleid en in hun eigen tempo, de kortere afstanden van de jaarlijkse wandeltocht te lopen. De samenwerking smaakte naar meer, net als het betrekken van de doelgroep bij een sportevenement. Het idee voor de Rosa-Run was geboren.

Over Bijzonder in Beweging

De stichting Bijzonder in Beweging organiseert beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Wekelijks nemen 500-600 deelnemers verspreid over de provincie Limburg deel aan 40 activiteiten. Bijzonder in Beweging werkt met professionele bewegingsagogen die worden ondersteund door meer dan 100 vrijwilligers. Door corona liggen deze activiteiten helaas ook grotendeels stil.

Draag jij Bijzonder in Beweging een warm hart toe? Schrijf dan alvast de nieuwe datum van de Rosa-Run in je agenda en houd de website en de social media in de gaten.

Meer weten? Stuur dan een e-mail aan [email protected].

Cookieinstellingen