Miljoenenverlies voor Sligro ten gevolge van coronacrisis

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Groothandelsbedrijf Sligro heeft crisisjaar 2020 afgesloten met een verlies van 70 miljoen euro, meldt het in zijn handelsupdate.

Door de crisis boekte de keten veel minder omzet. Daarnaast drukte de eerdere afschrijving op Belgische activiteiten van 60 miljoen euro op het resultaat. Zonder dat effect was sprake van een tekort van 14 miljoen euro.

Topman Koen Slippens legt uit dat de afzetmarkten van Sligro geraakt werden door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Naast de horeca gaat het dan ook om leveringen aan sportverenigingen, stadions, dagrecreatie, bedrijfscatering en evenementen. Zoals al bekend was, zakte de omzet daardoor met bijna een vijfde tot 1,9 miljard euro.

Ook dit jaar zal volgens Slippens nog voor een belangrijk deel gedomineerd worden door de gevolgen van het coronavirus. Daarbij wordt wel gerekend op een stapsgewijs herstel. Volgens de topman kan dit snel gaan op het moment dat de horeca weer open mag. Het moet volgens hem in de loop van het jaar mogelijk worden om qua omzet in de buurt te komen van de niveaus van voor de crisis

Cookieinstellingen