‘Vastelaovend, mer dan angesj’ in de Westelijke Mijnstreek

Foto: © Ermindo Armino

Bie Ós Mijn Streekomroep en cultuurbedrijf De Domijnen presenteren van 1 februari tot en met 13 februari dagelijks een tv-programma over carnaval.

Carnaval vieren we in 2021 noodgedwongen thuis of vlak bij huis, maar toch op afstand. Bie Ós TV, de omroep van de Westelijke Mijnstreek, presenteert in samenwerking met De Domijnen een uitgebreid carnavalsprogramma, coronaproof opgenomen. Dit programma wordt dagelijks vanaf 1 februari tot en met 13 februari uitgezonden.

Programma

Eric Kempkens ontvangt gasten uit de carnavalswereld van de Westelijke Mijnstreek. Hij praat met hen onder meer over de gebruiken en de historie van carnaval. Vertegenwoordigers van diverse carnavalsverenigingen, historici en natuurlijk ook prinsen en prinsessen schuiven bij hem aan tafel. Maar een carnavalsprogramma is natuurlijk niet compleet zonder carnavalsmuziek. Diverse artiesten zorgen op het podium of via een videoclip voor gepaste muziek. Van Don Kiesjot tot Koeraasj en van De Knöppele tot Kartoesj.

De opnames, met vijf camera’s, vonden plaats op 26, 27 en 28 januari, telkens tussen 16:00 en 20;00 uur. Alle medewerkers en gasten werden vooraf getest op corona. Alle gasten ontvingen bovendien de speciale Vastelaovend, mer dan angesj! 2021-medaille van Bie Ós en De Domijnen.

Uitzendingen

De uitzendingen vinden dagelijks plaats van 1 tot en met 13 februari om 16:30 uur, met herhalingen om 18:30 uur en 23:45 uur. De uitzendingen worden ook getoond op Bie Ós-omroep/Terugkijken, op de Facebookpagina van Bie Ós en op www.dedomijnen.nl/vastelaovend.

Cookieinstellingen