Grote matpartij op het kruispunt bij de kerk in Broeksittard

<em>Vanochtend waren nog niet alle matten terug bij hun rechtmatige eigenaar.</em>
Vanochtend waren nog niet alle matten terug bij hun rechtmatige eigenaar.
Foto: FM

In de nacht van 6 op 7 maart lijkt iemand in de Sittardse wijk Broeksittard zomaar, maar waarschijnlijk ten gevolge van alle coronabeperkingen, volledig mataglap* te zijn geraakt.

Want een betere term voor wie midden in de nacht tijdens de avondklok bij tal van woningen in hartje Broeksittard deurmatten weghaalt kunnen we niet bedenken. De actie ontaardde in een grote matpartij op de kruising bij de kerk. De politie greep niet in.

Met name de bewoners van de Dorpstraat keken zondagochtend vreemd op toen ze naar buiten gingen: waar is die deurmat nou gebleven? Dat werd al snel duidelijk: op het kruispunt bij de kerk. Wie er achter deze actie zit en waarom de deurmatten werden weggehaald is niet duidelijk.

Buurtbewoonster Nannet van Loo hoorde in de bewuste nacht geritsel en een soort geschuif, zo laat ze op Facebook weten. “Toen ik buiten keek was er niets te zien. Onze deurmat en deurrooster waren vanochtend verdwenen.”

Een andere buurtbewoner, Sjohn Smeets – “mijn deurmat lag nog netjes voor mijn voordeur” – houdt het op een originele en zeer geslaagde kwajongensstreek. “Ik heb wel een vermoeden wie erachter zou kunnen zitten, maar zeker weten doe ik het niet,” zegt hij. “Maakt ook niet uit, ik heb me suf gelachen.” Een originele practical joke, daar houden we het dan maar op.

De vraag wie voor deze streek op het matje geroepen gaat worden blijft voorlopig onbeantwoord.

* Mataglap (mata gelap) is een Maleisische uitdrukking die ‘knettergek’ betekent.

Cookieinstellingen