P!T – Leer ons kennen!

Foto: P!T

Advertorial – P!T is een nieuwe, in september 2019 opgerichte lokale partij in de gemeente Sittard-Geleen.

P!T werd opgericht door Maud Schenk-Hermans vanuit de overtuiging dat het huidige bestuursproces en de manier waarop er met elkaar wordt omgegaan binnen het politieke bestel, niet meer van deze tijd zijn.

Samenwerken binnen én buiten de partij zou het credo moeten zijn.

Kijken naar wat verbindt telt meer dan kijken naar wat ons scheidt. Dat klinkt logisch, maar in de praktijk valt dit vaak toch anders uit. Hoe graag men ook wil; door hiërarchische, vastgeroeste structuren is het haast onmogelijk voor zittende partijen om het roer om te gooien. Dat is natuurlijk ook wel logisch; het is immers alsof de slager zijn eigen vlees moet keuren.

P!T richt zich niet uitsluitend op links of op rechts, maar opereert vanuit het midden. Daarbij ligt ons accent telkens weer op daar waar het om draait: het belang van Sittard-Geleen. De teamleden van P!T hebben elk op hun eigen manier een band met de gemeente. Vandaar dat we dan ook kunnen stellen dat P!T een partij is van inwoners van Sittard-Geleen, voor inwoners van Sittard-Geleen. Ongeacht leeftijd, huidskleur, geslacht, etnische afkomst of religie. Wie het beste voor heeft met onze gemeente, vindt bij P!T altijd een luisterend oor en is van harte welkom!

Een uitgewerkt programma volgt na de zomer, maar hierbij alvast een voorzet:

  • P!T is een lokale partij die het beste met de gemeente voor heeft.
  • P!T is een partij, die vindt dat iedereen deel moet (kunnen) nemen aan onze samenleving en waar langs de kant staan niet aan de orde moet zijn.
  • P!T is een partij die kijkt naar Sittard-Geleen als geheel, maar zeker ook alle stadsdelen en haar inwoners in beeld heeft.
  • P!T is een partij die samenwerking en dus over partijgrenzen heen kijken erg belangrijk vindt!
  • P!T is een partij die transparant is en ook nee durft te verkopen, zowel tijdens campagnetijd als daarbuiten.

Daarnaast willen we ervoor zorgen dat wonen, werken, winkelen en recreëren in onze stad voor alle inwoners van Sittard-Geleen en haar bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk is. P!T heeft het voordeel dat zij zich niet hoeft te schikken naar wensen en voorwaarden van een overkoepelende landelijke partij. Doordat we onafhankelijk zijn, is het voor P!T een stuk makkelijker om het maatwerk te bespreken dat onze gemeente nodig heeft.

PIT is in beweging en gaat voortvarend op weg naar 16 maart 2022. Wij geloven dat het anders moet én kan. U ook?

Geïnteresseerd? Dan kunt u ons volgen en contact opnemen via onze site: www.politiekmetpit.nl.

Namens het PIT-team,

Maud Schenk-Hermans

Reacties

Cookieinstellingen