Vragen raadsfractie GroenLinks over maken van excuses aan Molukse gemeenschap

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Volkskrant van 21 maart 2021 maakte melding van het feit, dat de burgemeesters van 17 gemeenten met een Molukse gemeenschap de regering vragen om excuus te maken voor het tragische lot van de Molukkers in Nederland.

In een open brief vragen zij bij het toekomstige kabinet om spijt te betuigen voor de onwaardige ontvangst van Molukkers na de dekolonisatie van Indonesië.

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks vindt het opmerkelijk dat in aangehaald artikel Sittard-Geleen niet werd vermeld, hoewel deze gemeente toch zeker ook meerdere Molukse gemeenschappen kent.

Uit de nieuwsflits van dagblad De Limburger van donderdag 25 maart 2021, maakt GroenLinks op, dat onbedoeld aan de gemeente Sittard-Geleen is voorbijgegaan en dat burgemeester Verheijen, zoals ook valt te lezen op zijn Facebook-pagina, evenzeer vindt dat erkenning en eerherstel voor de Molukse gemeenschap in Sittard-Geleen op zijn plaats is.

Naar aanleiding daarvan laat de fractie van GroenLinks weten er aan te hechten om genoemde berichten ook in formele zin bevestigd te zien. De raadsfractie vraagt het college van B&W hoe haar formele standpunt ten aanzien van erkenning en eerherstel voor de Molukse gemeenschap in Sittard-Geleen luidt en op welke wijze het vollege van B&W denkt aandacht te besteden en invulling te geven aan eerherstel voor de Molukse gemeenschap.

Cookieinstellingen