Deken Rob Merks ontvangt eerste elpee met Torenliedjes

<em>V.l.n.r.: Sjraar Cox, deken Rob Merks en Leon Beursgens</em>
V.l.n.r.: Sjraar Cox, deken Rob Merks en Leon Beursgens
Foto: Dao baove in d'n Tore

Comité Dao baove in d’n Tore – oftewel het Torencomité Sittard – heeft zojuist aan deken Rob Merks de eerste elpee met ‘Torenliedjes’ aangeboden.

Dat gebeurde na de hoogmis van 11:00 uur. Het eerste exemplaar van de elpee werd door initiatiefnemer en comitélid Leon Beursgens en voorzitter Sjraar Cox namens comité Dao baove in d’n Tore aan de deken uitgereikt. Die sprak in een kort dankwoord zijn grote waardering en dank uit voor het werk van het comité. Want mede dankzij Comité Dao baove in d’n Tore kon de monumentale toren van de Sint Petruskerk een grote restauratiebeurt ondergaan.

De verkoop van deze unieke elpee is een van de acties en initiatieven waarmee het Torencomité afgelopen jaar ondanks de coronacrisis geld heeft weten in te zamelen voor de restauratie van de monumentale toren van de St.-Petruskerk in Sittard. Voor dat project wil het Torencomité in totaal 325.000 euro inzamelen. Om dat doel te bereiken is nog 75 mille te gaan.

De elpee is in een oplage van 500 stuks uitgebracht op vinyl en bevat oude, bekende liedjes waarin de toren van de kerk een rol speelt. De nummers worden gezongen door Marlou Obers, Jan ‘Mojo’ van der Burgt en Anja Bovendeaard, onder begeleiding van diverse professionals. Ook staat er een geheel nieuw torenlied van René Haustermans op. Op de B-kant van de plaat staan oude nummers die niet eerder zijn uitgebracht én een prachtig gedicht. De elpee is vanaf maandag voor 35 euro te koop bij Music Machine op de Paarsdestraat in Sittard.

Torenliedjes Elpee uitgereikt

Cookieinstellingen