Activiteiten voorafgaand aan en op Koningsdag in Geleen

Foto: SGN

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk om een ‘normale’ Koningsdagviering te organiseren.

Want volle straten en pleinen, drukke café’s en terrassen: die zitten er dit jaar helaas nog niet in.

Desondanks heeft het Oranjecomité van Geleen zijn best gedaan om een aansprekend alternatief en coronaproof programma aan te bieden.

Oranje jacht naar de Kroon

Zo is voor kinderen van 12:00 tot 17:00 uur de Oranje jacht naar de Kroon georganiseerd: een interactieve QR-speurtocht, met onderweg allerlei leuke opdrachten en tussendoor een aantal lekkere versnaperingen. Deelname is gratis. Om mee te doen heb je een opgeladen mobiele telefoon nodig.

Versierde fietsen

Kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) die hun fiets hebben versierd kunnen van 13:30 tot 16:30 uur onder deskundige begeleiding van Stichting Wielerbaan Geleen een uitdagend parcours afleggen. Zij leren je diverse fietsvaardigheden (slalommen, over een plank fietsen en nog veel meer).

Daarna rijden de kinderen met hun versierde fiets een kleine ronde door het centrum.

Er zijn 4 tijdsblokken waarin steeds plek is voor maximaal 20 kinderen: 12:30-13:30 uur (rood), 13:30-14:30 uur (wit), 14:30-15:30 uur (blauw) en 15:30-16:30 uur (oranje). Elk tijdsblok kiest een deskundige jury een winnaar en winnares.

Knutsel of kleur iets leuks voor de koning

Knutsel of Kleur iets leuks voor de Koning van Lego, papier of iets anders. Lever jouw creatie in en deze wordt in de etalage van het Centrum Management (hoek Raadhuisstraat/Salmstraat tentoongesteld.

Ook hier zijn weer leuke prijzen mee te verdienen. Meer informatie hierover volgt nog.

Versier je raam of woning

Wie versiert zijn/haar raam of woning het mooist voor Koningsdag? Leef je uit met vlaggen, ballonnen, slingers, posters … noem maar op. Maak een foto van het resultaat en stuur deze naar [email protected] met vermelding van je naam en adres.

Een deskundige jury komt je raam/woning beoordelen. Winnaars worden persoonlijk maar ook op de website en Facebookpagina van het Oranjecomité bekendgemaakt.

Cookieinstellingen