Leif en Leid gaat zwerfafval opruimen in Overhoven

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zwerfaval: we hebben er allemaal mee te maken. Behalve degene die het achterlaten hebben we er allemaal last van.

Er zijn dit jaar al tal van zwerfvuilopruimacties in diverse wijken in Sittard-Geleen geweest. Op 22 mei gaan – op initiatief van Leif en Leid Overhoven – in de Sittardse wijk Overhoven de handen uit de mouwen en gaan de inwoners het in hun omgeving rondzwervende afval te lijf.

Leif en Leid (Lief en Leed) Overhoven is een groep buurtbewoners die sociale verbondenheid willen stimuleren en hulp bieden in de praktijk aan de wijk Overhoven in Sittard.

Leif en Leid roept buurtbewoners op om mee te doen aan de zwerfvuilopruimactie. Want zwerfafval zorgt ook in Overhoven voor ergernis, levert een rommelig straatbeeld en trekt steeds meer afval aan. Een schone leefomgeving is zoveel prettiger.

Wie wil meedoen aan de opruimactie in Overhoven kan zich voor 15 mei aanmelden. Dat kan telefonisch (0637610582), via e-mail ([email protected]) of via Facebook.

De opruimactie begint op 22 mei om 10:00 uur op de parkeerplaats van Gelderhof aan de Geldersestraat. De actie duurt tot 12:00 uur. Voor opruimspullen zoals handschoenen, vuilniszakken en prikstokken – wordt gezorgd. Er wordt in kleine groepjes en coronaproof gewerkt. Na afloop ligt er een lunchpakketje voor je klaar.

Reacties