Vanaf zaterdag 1 mei komen de fiets/voetveerpontjes weer in de vaart

<em>Fiets- en voetveer 't Veerke in Grevenbicht</em>
Fiets- en voetveer 't Veerke in Grevenbicht
Foto: SGN

Op dit moment geldt nog steeds een negatief reisadvies voor België voor andere dan noodzakelijke reizen.

Los daarvan: het is de bedoeling om de fiets/voetveerpontjes over de Maas voor recreanten – wandelaars en fietsers – vanaf zaterdag 1 mei aanstaande weer in de vaart te nemen. Of het er ook van komt is nog even afwachten, maar mocht het door kunnen gaan dan moeten gebruikers van de veerpontjes over de Maas rekening houden met een aantal maatregelen.

In lijn van de maatregelen op het openbaar vervoer is een neus-mondmasker verplicht als je je op het veerpont begeeft. Op het veerpont zelf is namelijk onmogelijk om anderhalve meter afstand te bewaren. Wie geen mondmasker bij zich heeft, kan er eentje aanschaffen op het veerpont. Door gepast te betalen wordt fysiek contact met de veerman zoveel mogelijk vermeden. Op de veerstoepen aanschuiven gebeurt eveneens met inachtneming van anderhalve meter afstand. Op de veerstoepen staan informatieborden en is belijning aangebracht. De kostprijs voor een overzet blijft onveranderd 1,20 euro per oversteek en 6 euro voor een tienrittenkaart.

Veerpont ’t Veerke verbindt de Maasoevers tussen Grevenbicht en Rotem. Het pontje vaart vanaf 1 mei tot en met oktober. De dienstregeling is als volgt:

  • mei en september: van 10:00 uur tot 19:00 uur
  • juni- juli- augustus: van 10:00 uur tot 20:00 uur
  • oktober: enkel tijdens de weekends van 10:00 uur tot 18:00 uur

U vindt ’t Veerke op het fietsroutenetwerk tussen fietsknooppunten 49 en 19.

Andere fiets/voetveerpontjes langs de Grensmaas vindt u bij Ohé en Laak (overzet naar Ophoven) en bij Geulle (overzet naar Uikhoven).

Cookieinstellingen