Bibliotheek en leeswinkels De Domijnen doen zadenzakjes cadeau vanaf Nationale Zaaidag

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vandaag is het Nationale Zaaidag en starten de bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen met het uitdelen van een kleine attentie aan hun leden: een zakje biologische bloemzaden.

18+ leden kunnen dit zadenzakje tot en met woendag 30 juni ophalen in een van de bibliotheeklocaties van De Domijnen tijdens de dan geldende openingstijden.

Dit presentje heeft tevens een link met de expositie Uit het leven van een vlinder, de nieuwe tentoonstelling van kunstenaar Stefan Cools, die in 2022 zal plaatsvinden in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen. Lees hier meer over het initiatief.

We weten allemaal hoe belangrijk vlinders, bijen, wespen en andere insecten zijn voor de bestuiving van planten en fruitbomen, en voor de letterlijk miljoenen processen die in een tuin, een veld of een landschap aan de gang zijn. Jij kunt nu jouw bijdrage leveren door de zaden te zaaien, dan geniet je straks van de bloemen en planten die aantrekkelijk en nuttig zijn voor de vlinders in Limburg. Het zadenzakje is af te halen t/m juni 2021, zolang de voorraad strekt.

Zadenbieb

Op termijn komt er in alle bibliotheken en leeswinkels van De Domijnen een zadenbieb. In leeswinkel Geleen is de zadenbieb al sinds eind 2020 in gebruik. Meer informatie over de zadenbieb van Geleen is hier te vinden.

Cookieinstellingen