Bouw overkappingen trappen Odaparking in volle gang

<em>Overkapping bij Paardestraat</em>
Overkapping bij Paardestraat
Foto: SGN

De werkzaamheden om de trappen van de Odaparking in Sittard van een overkapping te voorzien vorderen gestaag.

De overkappingen moeten een einde maken aan de wateroverlast bij hevige regenbuien en het comfort voor de bezoekers aan de garage verbeteren.

De Odaparking ligt onder de noordelijke schootsvelden van Sittard en telt vijf in- en uitgangen voor bezoekers die er hun auto hebben geparkeerd. De trappen van de drie noordelijkste daarvan – bij Hof van Serviam, bij de Jezuïetenkapel en bij de Paardestraat – worden als eerste van een overkapping voorzien. De overkappingen bij de Jezuïetenkapel en de Paardestraat zijn al vergevorderd en moeten volgende maand klaar zijn, de trappen bij de Hof van Serviam zijn in juli voorzien van een overkapping.

Van juni tot en met augustus worden de twee drukst gebruikte trappen van een overkapping voorzien: die bij de Deken Tijssenstraat en die naast de Ursulinentuin.

Aan de liften (bij drie van de vijf de trappen) worden geen werkzaamheden uitgevoerd. Maar door werkzaamheden in de buurt van de in- en uitgangen van de liften zijn de liften aan de oostzijde van de parkeergarage (Paardestraat en Ursulinentuin) korte tijd niet beschikbaar. Dit zal echter nooit gelijktijdig zijn. Daarnaast hoeft de lift aan de westzijde van de parkeergarage (nabij Deken Tijssenstraat) niet tijdelijk buiten gebruik gesteld te worden. Zo blijft het altijd mogelijk om de parkeergarage via een lift te verlaten en te betreden.

In en rond de parkeergarage wordt met borden aangegeven wanneer welke trappenhuizen en/of liften tijdelijk niet beschikbaar zijn.

overkapping bij Jezuïetenkapel
Overkapping bij Jezuïetenkapel
Cookieinstellingen