Geen grote onregelmatigheden bij controle bedrijven in Beek

Foto: Anke Hendrix

Woensdag 26 mei 2021 heeft de gemeente Beek samen met Enexis, politie Westelijke Mijnstreek en wijkagenten controles uitgevoerd op het bedrijventerrein Beekerhoek in Beek.

De gezamenlijke actie maakt deel uit van het project Aanpak Spookbedrijven Westelijke Mijnstreek. Tijdens de controles werden er geen bijzondere onregelmatigheden geconstateerd.

Toezicht houders hebben de bedrijfsruimten op bouwkundige aspecten en brandveiligheid gecontroleerd. Projectleider controleerde de inschrijvingen in het handelsregister, gaf pandeigenaren en ondernemers toelichting op het project en heeft een informatiefolder verstrekt. Enexis controleerde de elektriciteitsmeters in alle panden.

Tijdens de controles zijn geen grote onregelmatigheden geconstateerd. Wel werden aandachtspunten ten aanzien van de bouwkundige staat en brandveiligheid van een aantal panden vastgesteld. Pandeigenaren zijn hierop gewezen en apart geïnformeerd.

Op een adres trof de politie een kleine hoeveelheid softdrugs aan. Hiervan wordt een proces verbaal gemaakt. Verder werden afwijkende inschrijvingen in het handelsregister geconstateerd. Deze zijn doorgegeven aan de Kamer van Koophandel. Enexis heeft alle aansluitingen in orde bevonden.

Spookbedrijven

Spookbedrijven worden opgezet om wet- en regelgeving te omzeilen en illegale activiteiten te verbergen. Spookbedrijven zijn vaak onbereikbaar en gevestigd op een fictief adres. Doel van de aanpak Spookbedrijven Westelijke Mijnstreek is ondernemers te informeren over dit fenomeen en hen te betrekken bij gezamenlijke aanpak tegen de ondermijnende criminaliteit. De aanpak dient ertoe te leiden dat gemeenten, politie en energiebedrijven beter op de hoogte zijn van de vestiging van spookbedrijven in de gemeente Beek. De bedrijven in de Westelijke Mijnstreek worden daarom periodiek integraal gecontroleerd .

Heeft u vermoedens van criminele activiteiten in uw omgeving? U kunt dat anoniem melden via het nummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Cookieinstellingen