Politie haalt elektrische step van de weg in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij een controle in Geleen heeft de politie de eigenaar van een elektrische step gewaarschuwd dat zijn vervoermiddel niet op de openbare weg mocht.

Dat meldt politie basisteam Westelijke Mijnstreek op Facebook. De elektrische step wordt steeds vaker gebruikt als vervoermiddel in steden. Je mag met een elektrische step de weg op als deze step door de minister van Infrastructuur en Waterstaat is aangewezen als bijzondere bromfiets en door de minister is toegelaten op de weg. Controleer voordat u een elektrische step aanschaft dus altijd eerst of het model in Nederland gebruikt mag worden. Informatie daarover vindt u op deze pagina van de RDW-website.

Wanneer u met een elektrische step die niet als ‘bijzondere bromfiets’ is aangewezen de weg op gaat en betrokken raakt bij een ongeluk kan dat problemen opleveren met de verzekering. Verder loop je het risico bekeurd te worden en kan de step in beslag genomen worden.

De brandweer wijst bezitters van een elektrische step er in een reactie op het Facebookbericht van de politie op dat het opladen van bijvoorbeeld een elektrische step altijd met de originele lader en volgens de handleiding moet gebeuren, “het liefst wanneer jullie wakker zijn en er een rookmelder in de ruimte hangt. Anders moeten wij een huisbezoek brengen in ons verzorgingsgebied”. Verder is het van belang dat op de lader de aanduiding ‘C E’ staat – let op de spatie tussen de C en de E. Als er CE – dus zonder spatie tussen C en E – dan is dat de afkorting van China Export. En daarmee is de lader niet geheel veilig, aldus de brandweer.

Cookieinstellingen