Feestterrein klaar voor besloten Alternatief Vogelsjeite en Keizesjfees

Foto: SGN

Het Alternatief Vogelsjeite dat zondagmiddag plaatsvindt heeft dit jaar vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen een besloten karakter.

Datzelfde geldt voor het Keizesjfees, waarmee de winnaar van de vorige editie (in 2019) daags voordat hij zijn titel kwijtraakt viert met een ludiek keizersfeest, dat wordt georganiseerd door Aafsjlaag Zitterd, de club waarvan keizer Tim Köhlen deel uitmaakt.

Het Alternatief Vogelsjeite en het Keizesjfees worden gehouden in de besloten wei achter het klooster van de zusters Karmelitessen aan de Kollenberg. Toegang enkel op vertoon van een geldig vooraf gereserveerd entreeticket in combinatie met een geldig coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatieve coronatest van max. 24 uur oud of een herstelbewijs).

Vanwege het besloten karakter – er mogen maximaal 750 mensen op het terrein – wordt er geen schuttersoptocht door het centrum van Sittard gehouden. Deelnemers hebben een tijdsslot gekregen waarop ze naar binnen kunnen om drukte bij de entree te voorkomen.

Cookieinstellingen