Zwerfafval opruimen tijdens World Cleanup Day

<em>Geruimd afval op Maasoever bij Grevenbicht na hoogwater juli 2021</em>
Geruimd afval op Maasoever bij Grevenbicht na hoogwater juli 2021
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande zaterdag is het World Cleanup Day, een dag waarop tal van mensen over de hele wereld de handen uit de mouwen steken om zwerfafval in hun omgeving op te ruimen.

Op dezelfde dag vindt ook de sinds enkele jaren georganiseerde Maas Cleanup Day plaats. Een maand geleden trokken er al duizenden vrijwilliger op uit om de oevers van de Maas zoveel mogelijk te ontdoen van aangespoeld afval.

Dat afval was er achtergebleven nadat de Maas half juli extreem veel water afvoerde na even extreme en aanhoudende regenval in het stroomgebied. Reden om in augustus een extra Maas Cleanup in te lassen.

Aanstaande zaterdag 18 september is het tijd voor de ‘normale’ editie van de Maas Cleanup, want lang niet alle aangespoelde rommel is opgeruimd. Op diverse plekken langs de Maas worden zaterdag dan ook weer tal van vrijwilligers verwacht die de handen uit de mouwen steken om weer een hoop afval te rapen.

Meer informatie en aanmelden

Cleanup March Sittard-Geleen

Niet alleen langs de Maas wordt zaterdag zwerfaval opgeruimd. In Sittard-Geleen vertrekt om 14:00 uur vanuit het Maaslandpark een Cleanup March richting Geleen.

Wij Schwienswei

Ook actiegroep Wij Schwienswei organiseert zaterdag een opruimactie, uiteraard rond de Schwienswei. Daar wordt aanstaande zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur afval geraapt langs de Rode Beek, Geleenbeek en Molenbeek. Verzameld wordt op Broukheim aan de Clootsweg. Voor materialen zoals prikkers, afvalzakken en handschoenen wordt gezorgd. Let op: goed en bij voorkeur waterdicht schoeisel zijn aan te raden.

Cookieinstellingen