Jeroen Dupont (viool) en Ed Spanjaard (piano) in Salviuskerkje

Foto: © Maarten Kools

Op zondagmiddag 31 oktober om 13:00 uur geven violist Jeroen Dupont en pianist Ed Spanjaard een concert in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Deze twee musici hebben een schitterend en veelzijdig programma samengesteld: de Vioolsonate in c mineur BWV 1017 van Johann Sebastian Bach; het Adagio KV. 216 van Wolfgang Amadeus Mozart; korte sonates uit de 20e eeuw van Eugène Ysaÿe (vioolsolo), Paul Hindemith en Ton de Leeuw en de grote, indrukwekkende vioolsonate van Francis Poulenc.

Ed Spanjaard – piano & Jeroen Dupont – viool
“Ik werd werkelijk betoverd door twee grote artiesten die ons in volstrekte tweeëenheid overspoelden met schoonheid, brille, noblesse en lyriek” schreef pianist Bernd Brackman over een eerder concert van het viool-pianoduo Jeroen Dupont en Ed Spanjaard in De Waalse Kerk in Amsterdam.

Jeroen Dupont kreeg vioolonderricht bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers en studeerde voorts bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding voor zijn vertolking van de derde vioolsonate “Dans le caractère populaire roumaine” van George Enescu. In 2007 werd hij eerste prijswinnaar bij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”, in de finale van dit concours bracht hij het Vioolconcert nr. 5 van W.A. Mozart en Tzigane van Maurice Ravel ten gehore in de grote zaal van het Concertgebouw te Amsterdam. Jeroen Dupont bespeelt een viool gebouwd door Giovanni Grancino te Milaan in 1714, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Ed Spanjaard is dirigent en pianist. In de eerste hoedanigheid werkte hij als repetitor in de operahuizen van Londen (Covent Garden), Bayreuth (Wagner Festspiele), Glyndebourne en Salzburg. Hij trad op als solist in pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Gershwin, Pijper en Poulenc, die hij meer dan eens ook zelf dirigeerde. Spanjaards loopbaan als dirigent beslaat 45 jaar. Hij was chef bij drie Nederlandse symfonieorkesten, stond vaak voor het KCO en de belangrijke orkesten in Den Haag, Rotterdam en Hilversum. Onlangs was Spanjaard te zien in twee documentaire films: ‘Inner Silence’ van Frank Scheffer, over zijn intense samenwerking met traditionele Chinese musici; en ‘Weggewist’ van Harro Henkemans, over leven en werk van Hans Henkemans, die in de jaren ’50 en ’60 één van Nederlands befaamdste pianisten én componisten was, maar daarna in vergetelheid raakte.

Programma

  • J.S.Bach – Sonate nr. 4 in c-klein BWV 1017
    I. Siciliano. Largo
    II. Allegro
    III. Adagio
    IV. Allegro
  • E. Ysaÿe – Sonate nr. 5 voor viool solo “Mathieu Crickboom”
    I. L’aurore
    II. Danse Rustique
  • P. Hindemith – Sonate voor viool en piano in E-groot, IPH 175
    I. Ruhig bewegt
    II. Langsam
    III. Sehr lebhaft

    • pauze
  • W.A. Mozart – Adagio in E, K. 261
  • T. De Leeuw – Sonatine voor viool en piano
    Vivace – Lento
  • F. Poulenc – Sonate voor viool en piano, FP 119
    I. Allegro con fuoco
    II. Intermezzo
    III. Presto tragico

Het concert begint om 13:00 uur, de pauze duurt ongeveer een kwartier.
Locatie: Oude Salviuskerk, Platz 2, 6141 AT Limbricht
Entree: 16 euro p.p. contant te overhandigen in envelop bij de entreetafel
Reserveren verplicht via [email protected] of bel 0464588423
Er zijn zeker 80 plaatsen beschikbaar, wees er daarom snel bij!
Coronatoegangsbewijs verplicht, liefst met QR code. Deze wordt gescand bij binnenkomst.
» Meer informatie

Cookieinstellingen