Raad unaniem achter collegevoorstel ambtelijke huisvesting

<em>Hanenhof, Geleen</em>
Hanenhof, Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft afgelopen week unaniem ingestemd met collegevoorstel voor de ambtelijke huisvesting.

Jarenlang hikte de gemeente aan tegen de plannen om te komen tot passende huisvesting van het ambtenarenapparaat. Maar nu zijn de voorgelegde plannen eindelijk uitgekristalliseerd en mag het college van alle dertien raadsfracties aan de slag met de uitvoering van het voorstel.

De gemeente heeft laten becijferen dat voor de huisvesting van alle – bijna 800 – ambtenaren een vloeroppervlak van 10.600 vierkante meter nodig is. Die moet worden gevonden in het oude gemeentehuis aan de Markt en in De Hanenhof, gebouwen die eerst ingrijpend verbouwd, vernieuwd en verduurzaamd zullen moeten worden. Met die verbouwing moet tevens worden bereikt dat de daar momenteel beschikbare oppervlak van 9000 vierkante meter met 1600 vierkante meter wordt opgerekt.

De raadszaal verhuist naar het nog te realiseren Huis aan de Markt in Sittard. Daarin komen verder onder meer diverse vergaderruimten, ontvangstruimten en flexwerkplekken. Ook Visit Zuid-Limburg krijgt er onderdak en vestigt er een experience centre.

Cookieinstellingen