Storing geldautomaten van Geldmaat is verholpen

Foto: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) - Wikimedia Commons - © CC BY-SA 4.0

Geldmaat, de organisatie achter de geldautomaten van de grote banken ABN AMRO, ING en Rabobank, kampte vandaag met een storing.

Dat bevestigde een woordvoerster na berichten op sociale media van mensen die klagen dat ze geen geld uit de muur kunnen halen. Ook bij de website allestoringen.nl zijn veel meldingen over de problemen binnengekomen.

De storing, waaarbij 3800 geldautomaten en geldstortautomaten waren betrokken, was tegen 20:00 uur verholpen nadat ze een uur lang waren uitgezet door beheerder Geldmaat. De problemen werden veroorzaakt door een netwerkstoring bij een softwareleverancier uit Noorwegen.

Door de storing hadden veel mensen problemen met geld uit de muur halen. Wie op zijn bankapp keek, kon zien dat de bank het opgenomen bedrag wel had gereserveerd terwijl er geen biljetten uit de automaat kwamen. Dit zorgde op sociale media voor paniekreacties. Volgens een woordvoerster hoeven mensen niet bang te zijn dat ze hun geld kwijt zijn. Een gereserveerd bedrag dat niet uit de automaat wordt gehaald wordt automatisch teruggestort. Ook bij stortingsautomaten gestorte bedragen die nog niet waren bijgeschreven komen uiteindelijk op de rekening terecht.

Datzelfde geldt bij stortingen via de automaat. Als het gestorte geld wel is ingenomen, maar niet op een rekening is bijgeschreven merkt Geldmaat dat ook en zal de storting alsnog op de juiste manier worden verwerkt.

Cookieinstellingen