Fotoverslag grote carnavalsoptocht Sittard 2022

tekstcorrectie optochtwimpelsOp zondag 27 februari trok – en dat was begin deze maand nog volledig ondenkbaar – de grote vastelaovesoptoch door Sittard.

De Marottestad was daarmee een van de weinige plaatsen in het zuiden met een volwaardige carnavalsoptocht.

Dat gegeven en het mooie weer zorgden op veel plekken voor rijen dik publiek. Dat Sittard een optocht compleet met praalwagens had was te danken aan het feit dat die van 2020 – net voor het uitbreken van de coronapandemie en het invoeren van de eerste (‘intelligente’) lockdown – vanwege een overtrekkende storm werd afgelast. Daardoor bleven de voor die optocht gebouwde wagens twee jaren ongebruikt en nog door (bijna) niemand gezien in de optochthal staan. Tot gisteren. En op een enkel kleinigheidje na waren de thema’s van de wagens niet ingehaald door de actualiteit. Wel moesten daarvoor hier en daar wat tekstuele correcties worden doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld is te zien op de vaantjes die aan de prijswinnaars werden overhandigd.

Deelnemers en publiek kunnen terugkijken op een geslaagde optocht. Hopelijk kan er vanaf komend najaar dan weer volop energie worden gestoken in de bouw van nieuwe wagens, zodat in de aanloop naar carnaval 2023 ook de vertrouwde spanning weer terugkeert bij de buurten die wagens bouwen.

Klik op de foto boven dit bericht om door dit fotoverslag te bladeren.

Cookieinstellingen