Afgelopen week 34.145 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 34.145 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 26.462 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 437 (een week eerder 408 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). De IC’s namen de afgelopen week 32 patiënten met SARS-COV-2 op, 3 meer dan een week eerder. De afgelopen week zijn 15 (een week eerder 11) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 25 werd van 42.247 geteste personen de uitslag bekend: 29.571 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 32.042 ontvangen uitslagen er 21.856 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 24 op week 25 gestegen van 68,2% naar 70%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat zij opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties

Cookieinstellingen