Vijfde Holy Hill Obstacle Run op zondag 18 september

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 18 september wordt in Sittard de vijfde editie van de Holy Hill Obstacle Run gehouden. Er is keuze uit drie afstanden.

De Holy Hill Obstacle Run telt 9 starttijden. De eerste om 09:00 uur, de laatste om 13:30 uur. Start en finish zijn ook dit jaar op de schootsvelden in het centrum van Sittard. Wel zo praktisch voor de deelnemers die met de auto komen: ze parkeren hun auto direct onder de startlocatie.

Deelnemers hebben de keuze uit een uitdaging, een zware uitdaging of een absurd zware uitdaging: een route van 6 kilometer met 41 obstakels, een van 9 kilometer met 52 obstakels of een van 18 kilometer met 104 obstakels. En voor wie dat nog niet genoeg is: met een Xtreme-ticket mag je het parcours zo vaak afleggen als je wil of aankunt.

Het is een evenement waarin conditie, souplesse, kracht, motoriek, durf en karakter van de deelnemer op de proef worden gesteld. Maar wie het leuk vindt om het gewoon eens te proberen is uiteraard ook van harte welkom. Deelnemers bepalen zelf hun tempo en daarmee de intensiteit van en de intentie waarmee de run wordt volbracht. Je kunt individueel de uitdaging aangaan, maar ook met een groep vrienden, collega’s of familie, zodat je onderweg wat hulp kunt verlenen of krijgen bij het overwinnen van de hindernissen.

Onderweg passeren de deelnemers de voetvallen en de Sint Rosakapel op de Kollenberg. Daarbij moeten allerlei hindernissen worden overwonnen, variërend van een berg hooi via monkey bars en horden tot het met beperkte ademruimte doorwaden van een waterbassin en het altijd bevredigende moddertijgeren. Kortom een dag vol uitdagingen voor de deelnemers en kijkplezier voor de toeschouwers.

Cookieinstellingen