Omleidingen en tijdelijke dienstregeling door afsluiting Roerbrug St. Odiliënberg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Van woensdag 11 januari tot en met vrijdag 17 februari 2023 is de Roerbrug tussen Melick en St. Odiliënberg wegens herstelwerkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Dit betekent dat de buslijnen van Arriva in die periode omgeleid worden en dat Melick een tijdelijke busverbinding (lijn 161) krijgt. Reizigers krijgen hierdoor te maken met afwijkende aankomst- en vertrektijden en een langere reistijd.

Omleidingen

  • Lijn 61 (Echt – St Odiliënberg – Roermond) rijdt tussen Roermond en St. Odiliënberg via Linne. In Linne rijdt lijn 61 via de Schaapsweg en draait om op de rotonde N293. De halte Reutjesweg geldt voor lijn 61 als in- en uitstaphalte. In de avonduren rijdt lijn 61 niet tussen Roermond en St. Odiliënberg, maar alleen tussen St. Odiliënberg – Montfort – Echt en vice versa.
  • Lijnen 62/63 (Roermond – St. Odiliënberg – Posterholt – Vlodrop – Herkenbosch – Roermond v.v.) kunnen niet rijden tussen Roermond en St. Odiliënberg. Dit betekent dat St. Odiliënberg het begin- en eindpunt is voor de lijnen 62/63. Om te kunnen keren rijden de bussen bij de kruising N293/Bernardlaan het dorp in. De bussen rijden via de Hoofdstraat richting Schaapsweg en rotonde N272. We stoppen ook bij de bestaande halte Reutjesweg.

Tijdelijke lijn 161

Voor reizigers vanuit en naar Melick zet Arriva de tijdelijke buslijn 161 (Melick – Roermond v.v.) in. Deze lijn rijdt in Melick een rondje via de John F. Kennedysingel – Marijkelaan – Kerkstraat – Dorpsstraat om te kunnen stoppen bij de halte John F. Kennedysingel aan de Heinsbergweg.

Reizigers die van en naar St. Odiliënberg reizen, ondervinden waarschijnlijk de meeste hinder. Zij reizen met een omleiding óf via Linne, óf via Posterholt/Herkenbosch. Een andere optie is om vanuit St. Odiliënberg naar Melick te fietsen en daar via de tijdelijke lijn 161 verder te reizen naar Roermond. Vooral voor scholieren en studenten is dit een geschikt alternatief. De tijdelijke dienstregeling is al sinds begin november te raadplegen via onze reisplanner.

Reizigers wordt geadviseerd voorbereid op pad te gaan en je reis vooraf te plannen via de reisplanner of via Glimble.

Cookieinstellingen