Update van bisdom Roermond over gezondheid bisschop Smeets

<em>Bisschop Harrie Smeets bij de Sint Rosakapel in Sittard, foto uit 2020</em>
Bisschop Harrie Smeets bij de Sint Rosakapel in Sittard, foto uit 2020
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bisdom Roermond heeft een update gegeven over de gezondheidssituatie van bisschop Harrie Smeets.

Bij de bisschop werd in juni 2021 een hersentumor geconstateerd. Hij is daar sindsdien in het academisch ziekenhuis in Maastricht voor behandeld met chemokuren. Daarmee werd de groei van de tumor geruime tijd geremd. Maar inmiddels heeft zich een tweede tumor ontwikkeld. Deze bleek, xo meldt het bisdom, ondanks een aantal bestralingen niet meer zonder risico’s behandelbaar. Begin januari hebben de artsen daarom in overleg met de bisschop moeten beslissen om de resterende twee chemokuren stop te zetten.

Inmiddels heeft de huisarts de zorg overgenomen, omdat er op academisch niveau geen behandelmogelijkheden meer zijn. Hoewel de bisschop merkt dat zijn verstand nog helder is, ervaart hij ook dat zijn motoriek trager is geworden en dat hierin geen verbetering meer valt te verwachten. Vooralsnog zal de bisschop in de mate van het mogelijke zijn taken voortzetten.

Mgr. Smeets is dankbaar voor het gebed en de vele andere blijken van steun die hij sinds het begin van zijn ziekte heeft mogen ontvangen. Hij roept iedereen op om in hun gebeden ook alle andere zieken te blijven gedenken.

Cookieinstellingen