Start nieuwbouw brandweerkazerne Sittard Oost

Foto: SGN/VRZL

Op dinsdag 2 april wordt het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe kazerne voor de brandweerpost Sittard Oost.

Om 13:00 uur zullen burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen en Léon Houben directeur Veiligheidsregio Zuid-Limburg en Commandant brandweer gezamenlijk het bouwbord onthullen.

De nieuwe kazerne wordt gebouwd op het adres Broeksittarderweg 99.

Waarom een nieuwe kazerne?

De nieuwe kazerne zal de thuishaven worden van de vrijwilligers die nu nog gehuisvest zijn in de kazerne aan de Swentiboldstraat. Deze kazerne is echter geheel verouderd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.
Daarom is de bouw van een nieuwe moderne huisvesting echt noodzakelijk.

Daarnaast is het blijven van een tweede brandweerpost van groot belang voor de veiligheid in Sittard. Samen met de beroeps brandweerpost Sittard West kunnen de vrijwilligers zorgen voor snelle opkomsttijden en daarmee een goede dekkingsgraad voor de hele stad.

De bouw

De constructie van de kazerne bestaat grotendeels uit hout. Dit heeft minder impact op het milieu in vergelijking met bouwmethoden als beton of staal.

Bouwen met hout heeft bovendien een snellere bouwtijd in vergelijking met traditionele bouwmethoden. De wanden en vloeren van de kazerne worden in de fabriek geheel op maat gemaakt en vervolgens op de bouwplaats op de juiste plek gezet.

Dit resulteert in een efficiënter en duurzamer bouwproces; en minder overlast voor de omgeving.

De verwachting is dat de nieuwe kazerne aan het einde van 2024 gereed zal zijn.

Cookieinstellingen