Amuserent verhuurt even geen feestmeubilair

21 dec 2020, 10:00 Nieuws
David Janssen, die het in Sittard gevestigde attractieverhuurbedrijf Amuserent runt, moest op Facebook even zijn ei kwijt.
Zijn bedrijf, dat onder meer springkussens, kleine kermisattracties en feestbenodigdheden verhuurt, heeft uiteraard te lijden onder de coronacrisis, want tal van evenementen en activiteiten zijn afgelast of mogen vanwege de geldende maatregelen niet worden georganiseerd.
Kortom: de handel ligt op z’n gat. En ofschoon dat pijn doet is David Janssen er de man niet naar om te denken: “omzet is omzet”. Dat blijkt uit een bericht op de Facebookpagina van zijn bedrijf. Daarin meldt hij vol onbegrip dat hij nog regelmatig wordt gebeld door mensen die bijvoorbeeld wat extra meubilair willen huren – “want de hele familie met aanhang komt met Kerst op bezoek en ik heb te weinig stoelen in huis”.
“Normaal zouden wij jullie natuurlijk heel graag helpen, maar wij willen graag zo snel mogelijk ons normale leven terug,” reageert Janssen op de aanvragen.
Dat normale leven blijft namelijk langer achterwege zolang er mensen zijn die, tegen alle regels en adviezen in, tijdens de feestdagen toch met een groot gezelschap willen samenkomen. “Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de maatregelen. Dus nee, momenteel verhuren wij géén extra tafels en stoelen,” aldus Janssen.