Han van Mourik verkozen tot Consul van de Verdraagzaamheid

16 nov 2017, 22:35 Nieuws
han van mourik verkozen tot consul van verdraagzaamheid
Vandaag, donderdag 16 november, op de UNESCO internationale dag van de Verdraagzaamheid werd in Amsterdam Sittardenaar Han van Mourik uitgeroepen tot Consul van de Verdraagzaamheid.
Zijn lokale initiatief ' De Culturen-Doe-Groep ' werd enkele maanden geleden opgepikt door de stichting Paleis van de Verdraagzaamheid , die hem nomineerde voor de verkiezing tot Consul van de Verdraagzaamheid. Van Mourik drong samen met vier andere genomineerden door tot de finale. Vandaag kreeg hij te horen dat hij met zijn initiatief de publieksverkiezing heeft gewonnen.
Van Mourik, die de komende gemeenteraadsverkiezingen op de lijst staat van de Stadspartij, wil met zijn initiatief mensen uit alle culturen samenbrengen zodat ze elkaar beter begrijpen en vooral ook om hen aan te zetten om mee te doen aan de Nederlandse samenleving. Over zijn ideeën schreef hij een brief aan de Tweede Kamer en aan Zijne Majesteit koning Willem-Alexander. Hij kreeg daarop antwoord van minister-president Rutte die aangaf zijn initiatief zeer te waarderen.
De stichting Paleis van de Verdraagzaamheid stelt zich ten doel om de verdraagzaamheid te bevorderen.