RK Zemaitijos Dragunas – Oci Nitrogen Lions: 22 – 26

Sittard-Geleen, 27-12-2011 | Voor het eerst sinds 2002 staat weer een Limburgse ploeg in de kruisfinales van de Limburgse Handbaldagen. Toen was het Wealer/V&L dat het huzarenstukje leverde. Vandaag slaagde Oci-Lions erin ten koste van Zemaitijos Dragunas zich te plaatsen voor de beste vier teams van het prestigetoernooi. De kampioen en huidige koploper van Litouwen stond tegenover een sterk verdedigend Lions, dat met snelle combinaties de gasten terugdrong en uiteindelijhk op de knieën kreeg (22-26).

De beginfase verliep allesbehalve vlekkeloos voor de ploeg van Gabrie Rietbroek en Maurice Canton. Met name verdedigend had Lions het moeilijk met de snelle combinaties en het schutterswerk vanaf de tweede lijn. Dragunas liep uit naar 4-1, 6-2, 8-4 en 9-6. In die fase benutte Oci-Lions door snelle breaks van Lino Janssen enkele kansen en keerde terug tot 9-9 in de 19e minuut.

Doelman Thijs van Leeuwen keepte een sterke wedstrijd en legde, samen met zijn verdediging, Dragunas het vuur aan de schenen. Lions had na zo’n 12 minuten het juiste recept gevonden en speelde vanaf dat moment een uitstekende wedstrijd. De verdediging vormde een blok en in de aanval werd goed gecombineerd en werden de kansen goed benut. De Litouwse ploeg scoorde tussen de 12e en 22e minuut niet en kreeg in de eerste helft zes penalties, waarvan Thijs van Leeuwen er twee wist te stoppen. Ruststand: 13-13.

In de tweede helft bleef Oci-Lions geconcentreerd spelen. In de eerste 12 minuten bedroeg de marge twee treffers in het voordeel van Lions. Robin Verjans bracht de voorsprong op drie doelpunten na een kwartier. Dragunas leek nog terug te komen, omdat Lions een mindere fase kende, maar het bleef overeind. Bij 18-20 schoten Marco Vernooy en Marko Pejovic de ploeg naar 18-22. De marge werd nog teruggebracht tot twee, maar Lions bleef scoren door onder andere Marco Vernooy, zodat uiteindelijk de score 22-26 werd bereikt. Een terechte overwinning en een beloning voor een perfecte teamprestatie. Tevens een historisch resultaat in de edities van de Limburgse Handbaldagen.

Bron: lhd.nl