Voorbeschouwing SC Cambuur – Fortuna Sittard

Sittard-Geleen, 15-08-2012 | Na het 1-1 gelijkspel tegen AGOVV Apeldoorn wacht Fortuna Sittard aanstaande vrijdag haar eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen.

Sittard-Geleen, 15-08-2012 | Na het 1-1 gelijkspel tegen AGOVV Apeldoorn wacht Fortuna Sittard aanstaande vrijdag haar eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen.

In Leeuwarden is SC Cambuur de tegenstander voor de formatie van trainer Wil Boessen, die sowieso niet kan beschikken over de geschorste Youri Schroyen. Achter de naam van nieuweling Gevaro Nepomuceno staat een vraagteken.

SC Cambuur behoort al jaren tot de zogeheten hoogvliegers in de Jupiler League. In het seizoen 2008-2009 waren de Friezen zelfs enkele minuten verwijderd van promotie naar het hoogste niveau, maar vlak voor het einde van de verlenging wist Roda JC alsnog langszij te komen: 2-2 Vanaf elf meter was de Kerkraadse ploeg toen alsnog te sterk. Afgelopen lente was Cambuur héél dichtbij het verslaan van VVV-Venlo in de tweede ronde van de playoffs, maar in blessuretijd bezorgde Michael Uchebo zijn ploeg toen alsnog de winst: 4-3. Cambuur opende afgelopen zondag het seizoen met 2-1 zege bij FC Volendam.

Trainer Arno Arts (bezig aan zijn derde seizoen in het Cambuur Stadion) heeft voor dit seizoen de beschikking over een rijtje nieuwelingen: Spits Michiel Hemmen kwam van AGOVV, maar ook Yuri Rose, Tim Bakens en Leonard Nienhuis hebben hun sporen in het betaald voetbal allang verdiend. Ook nieuw zijn Dennis Telgenkamp, Oebele Schokker, Johnny de Vries en Leon Broekhof.

De laatste seizoenen was SC Cambuur op eigen veld telkens te sterk voor Fortuna. Afgelopen jaar, eveneens op de tweede speeldag van het seizoen, kwam Fortuna in Friesland nog wel op 0-1 door een doelpunt van Harrie Gommans, maar na rust boog de thuisploeg het duel alsnog in Fries voordeel om: 3-1. Saillant detail: bij 0-1 kreeg Cambuur een omstreden penalty van scheidsrechter Rutger Bekebrede. De leidsman is ook nu door de KNVB aangesteld om Cambuur – Fortuna Sittard tot een goed einde te brengen!

Bron: Fortuna Sittard

Cookieinstellingen