Gladiolen en een sneetje ontbijtkoek

Foto:

Zaterdagochtend begonnen tussen 07:30 en 09:00 uur honderden fietsers aan een van de twee routes van de toertocht ‘De Dood of de Gladiolen’.

De toertocht aan de vooravond van de slotetappe van de Eneco Tour, die zondagmiddag in Sittard finisht, werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Wielerpromotion Sittard-Geleen. Start en finish waren dit jaar bij Fitland XL aan de Milaanstraat 115 in Sittard.
De deelnemers konden kiezen uit twee afstanden: 100 en 130 kilometer over ingrijpend gewijzigde routes: nieuwe wegen en weggetjes, andere beklimmingen en vergezichten dan het vorig jaar.
De 130km-rit telde 30 beklimmingen en 1430 hoogtemeters, de kortere route bood nog altijd 21 beklimmingen en 1015 hoogtemeters.
Bij terugkomst in Sittard ontvingen de deelnemers de verdiende gladiolen en, om de eerste hongerklop de kop in te drukken, een sneetje ontbijtkoek. De toertocht viel bij de deelnemers in goede aarde. “Schitterende tocht gereden vandaag, meer dan de moeite waard!” en “Magnifiek, maar ook wel pittig” waren enkele reacties die uit de monden van enkele tevreden deelnemers konden worden opgetekend.
Cookieinstellingen