Voorbeschouwing Fortuna Sittard tegen FC Volendam

Foto:

Vrijdagavond speelt nummer drie van de ranglijst FC Volendam tegen Fortuna Sittard, dat voorlaatste staat. De wedstrijd in het Offermans-Joosten Stadion begint om 20:00 uur.

Volendam, dat onder leiding staat van oud-Fortunacoach Hans de Koning, is bezig aan een goede eerste periode en staat met 2 punten achterstand op plek 3 van de ranglijst achter koplopers NEC en Roda JC. De ploeg maakt dus nog een klein kansje op de eerste periodetitel, die dit competitieweekeinde wordt vergeven.
FC Volendam valt dit seizoen op door een grote doeltreffendheid: in 8 wedstrijden wisten de Noord-Hollanders al 25 keer het vijandelijke net te vinden en vooral in uitwedstrijden werd er een aantal keren fors uitgehaald. Fortuna Sittard zal zichzelf, gezien het verloop van de competitie tot nu toe, weinig kansen toedichten en de handen dichtknijpen bij het behalen van een gelijk spel. Misschien slaagt de ploeg er vrijdagavond wel in om het eerste thuisdoelpunt van dit seizoen te scoren.
De vermoedelijke opstelling van Fortuna Sittard: Kaya, Turan, Janssen, Dengering, Kis, Voorn, ter Borgh, Briels, Vlug, Waalkens en de Groot.
Cookieinstellingen