Fortuna Sittard verliest met 4-5 van FC Oss

Niet alleen het weer was vrijdag stormachtig, het scoreverloop in het eerste kwartier van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Oss was dat zeker ook.

Er vielen maar liefst drie doelpunten in de eerste 12 minuten van de wedstrijd. Fortuna opende via Baur de score na 4 minuten, maar 5 minuten later was het weer gelijk door Ket. Drie minuten later schoot de Osse topscorer Van Veen de 1-2 op het scorebord. Een doelpunt met een sterke buitenspelgeur.
Toen in Kerkrade NEC op voorsprong kwam ging er in Sittard bij de fanatieke aanhang op de Ricksen side gejuich op. Leedvermaak heet dat. Nog geen minuut later was het vermaak vervlogen, dankzij het tweede doelpunt van opnieuw Van Veen die daarmee de 1-3 ruststand ten faveure van de elf van ex-Fortunacoach Wil Boessen liet noteren.
Na rust leek FC Oss de wedstrijd in de 55e minuut definitief te hebben beslist, toen Van Veen ook zijn derde doelpunt mocht maken. Toch liep het bijna helemaal anders, want direct na de 4-1 kwam Fortuna Sittard terug tot 4-2 door Seku Conneh. Goaltjesdief Van Veen zag daarna een schwalbe door scheidsrechter Martens beloond met zijn tweede gele kaart van de avond. Met één man meer herwon Fortuna Sittard het vertrouwen in een goede afloop, zeker nadat Seku Conneh in de 63e minuut de achterstand verder terugbracht tot 3-4. Twee minuten later maakte Jasper Waalkens de gelijkmaker en daarna werd de jacht geopend op de vijfde treffer. Die kwam er ook, maar niet voor Fortuna. In de 81e minuut bracht Ryan Sanusi de 4-5 eindstand in het voordeel van FC Oss op het scorebord. Fortuna’s eerste thuiszege laat nog even op zich wachten.