15 doelpunten, 4579 teddyberen

Na de ingecalculeerde nederlaag tegen Unis Flyers in Heerenveen zou Eaters meer kans hebben om de thuiswedstrijd tegen Dolphin Kemphanen uit Eindhoven met winst af te sluiten.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd opnieuw een actie gehouden voor de voedselbank en tijdens de wedstrijd werd ten behoeve van de Stichting Kika de inmiddels traditionele Teddy Bear Toss gehouden. Bij het eerste thuisdoelpunt gooide het publiek – waaronder ditmaal veel jonge kinderen – meegebrachte knuffeldieren over de boarding op het ijs.
Adam Hartley gaf het startsein door 1-0 voor Eaters te scoren (04:40) en vervolgens was de beer los. Er waren twee bestelbusjes nodig om alle beren van het ijs te krijgen. Na de hervatting was opnieuw de beer los, maar ditmaal in de vorm van Kemphanen. In korte tijd bogen de gasten de 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong via Nichols (07:31), Nick Verschuren (07:45) en Mike Verschuren (08:36). Tot dan verloor Eaters overigens opvallend vaak de face off. Eaters draaide voor het einde van de eerste periode wel de achterstand terug in een gelijke stand door opnieuw Hartley (16:50) en Lars van Sloun (17:31).
De tweede periode was amper begonnen of Eaters kwam opnieuw op achterstand. Van Lijden scoorde 3-4 (20:11) voor Eindhoven. Eaters stond bij tijd en wijle behoorlijk onder druk. Een snelle counter leverde de gelijkmaker op van Jeffrey Mens (34:56). Daarvoor had Eaters een 3-5 ondertalsituatie overleefd. Tom Marx zette Eaters voor het eerst sinds de 1-0 weer op voorsprong (37:22, pp) nadat Kemphaan Jeffrey van Iersel met 2 minuten van het ijs moest. Eaters raakte in een aardige flow en kon met 7-4 gaan rusten na zeer fraaie doelpunten van Akim Ramoul (38:12) en Mario Mjelleli (39:50).
In de derde periode hield Eaters de ingezette koers vast. Zowel Akim Ramoul (43:21, pp) als Jeffrey Mens (47:41, sh) scoorden hun tweede doelpunt van de wedstrijd en brachten Eaters op een comfortabele 9-4 voorsprong. Halverwege de periode vond er een fikse matpartij plaats die Bryan Mens 20 minuten en Lars Engwegen 25 minuten straf opleverde. Aan Kemphanenzijde kreeg Staats 25 minuten. Aanleiding voor de kloppartij was een slashing op Dave van Mol. Nadat de rust was weergekeerd en de scheidsrechters hun administratie op orde hadden schoot Akim Ramoul het tiende doelpunt voor Eaters op het scorebord (52:22). Van Hulten deed nog iets terug voor Eindhoven. De 10-5 (59:13) was tevens de eindstand.
De teller van de Teddy Bear Toss bleef steken op 4579 stuks en dat is een record. De beren gaan naar zieke kinderen die tijdens de feestdagen in het ziekenhuis liggen en naar de speelgoedbank. De opbrengst van de verkochte beren gaat naar de Stichting Kika.