Russen zeggen deelname Limburgse Handbaldagen af

Foto: Ron Philips - Sporteve-foto.nl

De irritaties tussen Rusland en Turkije hebben ertoe geleid dat een Russische ploeg deelname aan de Limburgse Handbaldagen heeft afgezegd.

Het Servische RK ‘Sloga’ Požega vervangt SKIF Krasnodar. De Russische ploeg heeft noodgedwongen hun deelname aan de Limburgse Handbaldagen moeten afzeggen.

Alle vluchten tussen Rusland en Turkije (waar de ploeg moest overstappen) zijn geschrapt. Helaas ontbreekt het de ploeg aan verdere middelen om nieuwe vliegtickets te kopen.

RK ‘Sloga’ Požega vult graag de vrijgekomen plek op. “In onze regio kent iedereen de Limburgse Handbaldagen en we zijn zeer blij met deze kans,” zegt directeur Dejan Stojcic. “Onze jongens zijn jong en om te kunnen groeien moeten ze investeren in zichzelf en veel internationale wedstrijden spelen. Lang hoefden we niet na te denken over de deelname en het wordt zeker een geweldige ervaring.”

Het team uit Požega staat momenteel tweede in de Servische competitie en heeft zich genesteld tussen de grootmachten Partizan en Rode Ster uit Belgrado. Voordat ‘Sloga’, dat harmonie betekent, kan aanschuiven aan het kerstdiner in hotel van der Valk wacht nog een 1700 km lange busreis vanuit het zuidwesten van Servië.

De 28e editie van de Limburgse Handbaldagen vindt plaats op 27, 28 en 29 december in Fitland XL Sittard. Naast de Limburgse clubs OCI-LIONS en Targos Bevo HC nemen zes buitenlandse teams, waaronder Sydney Uni HC, ABC/UMinho, AHC Potaissa Turda, Viking Håndball, HC Dukla Praha en RK ‘Sloga’ Požega deel aan het toernooi. De Limburgse Handbaldagen zijn meer dan tophandbal alleen. De succesformule bestaat uit een combinatie van topsport en entertainment. De organisatie ligt in handen van de toernooicommissie met 12 vrijwilligers. Tijdens de toernooidagen worden zij ondersteund door ruim 100 vrijwilligers.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op www.lhd.nl.

Cookieinstellingen