Foute Koers zonder Valkenburg’s burgemeester

Zaterdagochtend 6 februari gaf wethouder Noël Lebens van Sittard-Geleen het startschot voor de derde Foute Koers op Wielerbaan Geleen, een koers die steevast kort voor carnaval wordt gereden.

Zelf kwam Lebens helaas niet in actie, want burgemeester Eurlings van Valkenburg belde op het allerlaatste moment af. De organisatie van de Foute Koers had beide prominenten namelijk uitgenodigd voor een sportieve krachtmeting op de wielerbaan in Geleen. De aanleiding daarvoor was dat zowel Sittard-Geleen als Valkenburg graag een overdekte wielerbaan op hun grondgebied willen hebben. De Sportzone in Sittard-Geleen heeft daarvoor in de ogen van de gemeente véél betere papieren dan het toeristenplaatsje bij de Cauberg. Wethouder Lebens vond het jammer dat de Valkenburgse burgervader niet aanwezig kon zijn.

Verder waren een zieke Prins Ted 1 en Jeugdprins Dylan1 van carnavalsvereniging de Sjoutvotte van de wijk de Kluis en Geleen-Zuid aanwezig. Prins Ted I gaf aan dat hij sinds vrijdag erg grieperig was, maar deze koers wilde hij absoluut niet missen. Tijdens de koers kwam Irene Lardy een paar vastelaovend slagers zingen. De stemming zat er goed in want hetpubliek sjoenkelde er op los. Baancommissaris Jack Theunissen – gisteren geïnstaleerd als Prins Jack 1 bij zijn werkgever – deelde nonnevotten uit. De jury, bestaande uit alle prinsen en de wethouder, besliste dat Thijs van der Sterren en Bjorn Demas de Foute Renners Trofee wonnen vanwege hun originele verkleding. Stevige wind weerhield de koning van de Coupe D’Hiver-wintercompetitie er niet van met overmacht te winnen. Er werd vlak voor de huldiging een ludieke mechanische doping controle gehouden. Zoals verwacht waren er geen baanrenners die een hulpmotortje in hun fietsframe hadden weggemoffeld.

Cookieinstellingen