Zevende toertocht Orgaandonatie

Toertocht Orgaandonatie 2015
Toertocht Orgaandonatie 2015
Foto: Toertocht Orgaandonatie

Op zaterdag 23 april vertrekt de zevende editie van de toertocht Orgaandonatie. Het is een fietstoertocht over 100 kilometer door het Limburgse heuvelland.

De tocht wordt georganiseerd door de Stichting Sport en Transplantatie. De stichting biedt actieve sportbeoefening voor orgaangetransplanteerden op zowel recreatief als competitief nationaal en internationaal niveau. Met de toertocht vraagt de stichting aandacht voor het grote belang van orgaandonatie.

De tocht vertrekt bij sportschool Reuvers in Munstergeleen, waar Michel van Dijke van Wielerbaan Geleen om 11:00 uur het startschot zal lossen. Verzamelen vanaf 10:30 uur. Adres: Gerardusstraat 1, 6151 CC Munstergeleen.

Halverwege de tocht wordt – in Kerkrade – een stop ingelast. De wethouder van sport van de gemeente Kerkrade ontvangt de deelnemers met koffie, frisdrank en een stuk vlaai.

De groep wordt begeleid door 7 motards. Er rijdt een arts mee en een volgwagen met een mecanicien. Voor de groep fietsen twee voorrijders. Deelname is op eigen risico en er wordt een vrijblijvende bijdrage gevraagd. Vanwege de verkeersveiligheid kunnen zich maximaal 80 deelnemers inschrijven. Deelnemers kunnen gebruik maken van de kleed- en douchegelegenheid bij sportschool Reuvers.

Inschrijven kan tot 16 april middels een bericht aan [email protected].

Cookieinstellingen