Nog een derby: VVV-Venlo - Fortuna Sittard

14 apr 2016, 15:09 Sport
fortuna 1
Vrijdagavond vindt in Venlo de laatste Limburgse derby van dit seizoen plaats. Dan neemt Fortuna Sittard het in stadion De Koel op tegen VVV Venlo.
Na het 2-1 verlies tegen MVV afgelopen maandagavond zit het seizoen er voor Fortuna Sittard eigenlijk op. Het enige dat nog telt gedurende de resterende wedstrijden is de sportieve plicht en het eergevoel. En een derby wil je natuurlijk altijd winnen. Wat deze wedstrijd verder nog iets extra's geeft is het feit dat Fortuna Sittard het opneemt tegen de voormalige werkgever van coach Ben van Dael, die nog gedurende een deel van dit seizoen assistent-trainer bij VVV Venlo was.
Bovendien zal Fortuna Sittard zich willen revancheren voor de fikse 5-0 nederlaag tegen VVV Venlo in het thuisduel van 4 december afgelopen jaar.
Het zal niet eenvoudig worden van de nummer twee van de ranglijst te winnen, maar gelet op de goede resultaten die Fortuna Sittard tegen enkele hooggeplaatste tegenstanders heeft laten zien is het ook niet op voorhand uitgesloten. Het is dan wel zaak om topscorer Ralf Seuntjens uit de buurt van het Fortunadoel te houden: hij schoot dit seizoen namelijk al 26 ballen in het doel.
Aftrap in Seacon Stadion De Koel is vrijdag om 20:00 uur.