Team Angola haakt op valreep af voor LHD, Põlva Serviti valt in

Foto: Armin Kuebelbeck [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Team Angola heeft zich vijf dagen voor aanvang van de Limburgse Handbaldagen afgemeld voor het toernooi. Het team zou niet op tijd voor de LHD 2016 in Limburg kunnen arriveren.

De organisatie heeft als vervanger in de line-up van het toernooi Põlva Serviti uit Estland weten aan te trekken.

Angola was één van de drie landenteams die zouden deelnemen aan de komende editie, die vanaf dinsdag in Sporthal Fitland XL in Sittard-Geleen wordt gehouden. De ploeg zou eigenlijk vandaag naar Portugal vliegen en vervolgens tijdens de kerstdagen doorreizen naar Nederland.

De organisatie van de Limburgse Handbal Dagen heeft echter bericht gekregen van de Angolese handbalbond dat zij niet in staat zijn om tijdig naar Europa te vliegen. Een toelichting is daar door de Angolese bond verder niet voor gegeven.

De organisatie is direct op zoek gegaan naar een aansprekende vervanger. Dankzij de goede contacten bij Europese topclubs, is men uitgekomen bij de kampioen van Estland: Põlva Serviti. Deze meer dan waardige vervanger is momenteel koploper in de landelijke competitie en bezet een tweede plaats in de sterke Baltic Handball League, waarin de beste teams van de Baltische staten tegen elkaar strijden.

Bovendien is Põlva Serviti geen onbekende op de LHD: de ploeg behaalde in 2009 de finale en verloor toen van FC Porto uit Portugal (32-25). In 2012 was de ploeg opnieuw aanwezig. Het toeval wil dat toen wederom de finale werd gehaald en opnieuw FC Porto daarin te sterk was (21-29). De ploeg is de laatste jaren steeds sterker geworden en bestaat inmiddels uit vijf Estse internationals.

In het wedstrijdschema zal dit team de plek van Angola invullen en dat betekent dat zij uitkomt in Groep B, met daarin verder het nationaal team van Iran, Artistica Avanca uit Portugal en OCI-Lions uit Sittard-Geleen.

Overigens zal Targos/Bevo HC uit Panningen tijdens de Limburgse Handbal Dagen twee gastspelers toevoegen aan de selectie. Het gaat om Dario Polman, die afgelopen seizoen uitkwam voor Bevo en tegenwoordig speelt bij Krefeld in de Derde Bundesliga. Daarnaast zal Sittardenaar Jean-Paul Stijnen zijn opwachting maken. Hij komt al jarenlang uit voor de Belgische topclub Tongeren.

Cookieinstellingen