Bottas pakt eerste GP-zege, Verstappen best-of-the-rest in niemandsland

Foto: Artes Max [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons

Max Verstappen is zondagmiddag als zevende gestart en als vijfde gefinisht in de Formule 1 Grote Prijs van Rusland. Valtteri Bottas pakte de zege.

Na de eerste bocht in de race was Verstappen al opgeschoven naar de vijfde plek door met een goede start teamgenoot Daniel Ricciardo en Felipe Massa te passeren. Alonso zette zijn McLaren in de opwarmronde al aan de kant, Grosjean en Palmer botsten in bocht 2 en veroorzaakten zo in de eerste ronde een safety-car situatie. Pas in de vierde ronde konden alle 17 overgebleven coureurs het gaspedaal vol indrukken. Ricciardo had daar maar een rondje plezier van en moest er vanaf vanwege een probleem met zijn rechter achterrem.

De Red Bull van Max kwam onmiskenbaar veel snelheid te kort ten opzichte van de kop van het veld, die bestond uit de beide Ferrari’s en Mercedessen. Achter Verstappen viel eveneens een enorm gat, waardoor Verstappen een weinig enerverende maar constante race ‘in niemandsland’ reed: hij kon niet aanvallen en hoefde niet te verdedigen.

In het laatste deel van de wedstrijd ontspon zich een spannend gevecht tussen koploper Bottas (Mercedes), die in de eerste ronde de koppositie wist over te nemen van Sebastian Vettel en diezelfde Vettel. Bottas bleef de Duitser voor en werd daarmee de vijfde Finse coureur in de historie die een Formule 1 Grand Prix wist te winnen. De Britse coureur Lewis Hamilton belandde voor het eerst sinds lange tijd eens niet op het podium, want de derde plek was voor Ferrari-rijder Kimi Räikkönen. De laatste keer dat hij op het podium stond was bij de GP van Oostenrijk afgelopen jaar.

Cookieinstellingen