Super Sunday voor Limburgse sportliefhebber

Foto: SGN

Het is zondag een super dag voor de Limburgse sportliefhebber, want er zijn 3 belangrijke sportevenementen die door zeer veel provinciegenoten met buitengewone belangstelling worden gevolgd.

Om met een puur Limburgse clash te beginnen: vanmiddag is er het allesbeslissende duel om promotie naar/degradatie uit de eredivisie tussen Roda JC en MVV Maastricht. Het duel in het Parkstad-stadion in Kerkrade begint om 14:30 uur.

De andere twee sportevenementen hebben ook grote nationale en internationale aandacht. Allereerst is er de Formule 1 Grand Prix van Monaco, waar Max Verstappen om 14:00 uur vanaf de vierde startplek vertrekt op jacht naar een podiumplek.

De absolute thriller van de dag speelt zich af op het asfalt tussen Monza en Milaan, waar Tom Dumoulin moet proberen om de achterstand op zijn drie voorgangers in het algemeen klassement van de Giro d’Italia goed te maken: 53 seconden op roze truidrager Quintana, 14 seconden op Nibali en 10 seconden op Pinot. Als hem dat lukt schrijft Dumoulin Nederlandse wielergeschiedenis, want hij is dan de eerste Nederlander ooit die de Ronde van Italië heeft gewonnen.

Tom Dumoulin begint vanmiddag om 16:47 uur in Monza aan deze laatste beproeving van de 100e Giro. Nairo Quintana start als laatste om 16:56 uur. Die wordt rond 17:30 uur aan de finish op de Piazza del Duomo in Milaan verwacht.

Collage: voetbal CC0 via Pixabay; Dumoulin screenshot; Verstappen Lala_77 (https://www.flickr.com/photos/lala_77/26772219960/) [CC BY-SA 2.0]

Cookieinstellingen