Toon Bueters zet uurrecord 80+ op 25.231 meter

Uurrecordpoging 80-plus
Uurrecordpoging 80-plus
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Cuijkenaaar Toon Bueters heeft zaterdagochtend op een warme Wielerbaan in Geleen het uurrecord in de categorie 80+ neergezet.

De omstandigheden waren niet eenvoudig, want het was behoorlijk benauwd op de Geleense kombaan. Slechts af en toe deed zich een heel licht briesje voelen.

Exact om 11:00 uur gestart en precies om 12:00 uur afgevlagd had Toon de voor zijn respectabele leeftijd dito afstand van 25 kilometer en 231 meter afgelegd. Hij was dik tevreden met zijn prestatie. “Vooraf had ik gehoopt een gemiddelde van 25 kilometer per uur te halen. Halverwege kreeg ik even een inzinking, maar gelukkig herstelde ik daarna en ging het vervolgens weer prima.”

Toon legde in één uur 50,246 rondjes van 500 meter af. Dat komt neer op een gemiddelde tijd van 1 minuut en 11,34 seconden per ronde.

Op de vraag “Zou je het nog eens doen?” luidde het antwoord: “Zeker weten. Over 3 jaar, eind augustus, dan ben ik 90. Dan kom ik hier terug voor het uurrecord in de categorie 90+”, zo klonk het strijdlustig.

Cookieinstellingen