Avonddriedaagse op Wielerbaan Geleen

Foto: Wielerbaan Geleen

Op 11, 12 en 13 juli wordt op de wielerbaan in Geleen de Bikefitting.com Avonddriedaagse Jan Nolten Trofee 2017 gehouden.

Deze baanwedstrijd draagt de naam van de Geleense wielerlegende Jan Nolten, die op 13 juli 2014 op 84-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Als debutant in de Tour de France van 1952 toonde Nolten zich meteen ook een begenadigd klimmer, en was als zodanig ook de eerste Nederlandse wielrenner van wie dat gezegd kon worden. Hij was zelfs de enige in die ronde voor wie de grote Fausto Coppi beducht was geweest. Toch heeft hij de torenhoge verwachtingen later nooit geheel kunnen inlossen, mede door een auto-ongeluk.

Tijdens de avonddriedaaagse is er elke avond een ander baan onderdeel. Dinsdagavond 11 juli rijden de renners een puntenkoers. Daarin rijden alle renners tegelijk op de baan in een wedstrijd met een vastgesteld totaal aantal ronden.

Woensdagavond 12 juli staat de Keirin op het programma. In de keirin rijden zes renners achter een derny. Op het moment dat de derny van de baan afgaat, begint de sprint.

op donderdag 13 juli is de finalekoers. Winnaar in iedere categorie krijgt de Jan Nolten Trofee uitgereikt en een mooie Bikefitting.com prijs.

Cookieinstellingen