NK Mountainbike voor jeugd op Watersley Sports & Talent Park

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wielerclub Bergklimmers uit Sittard-Geleen organiseert op 30 september in samenwerking met MTB Baarlo het Nederlands Kampioenschap Mountainbike voor Jeugd.

Het kampioenschap wordt verreden op het pittige parcours van Watersley Sports & Talent Park in Sittard-Geleen.

Bijna 300 jongens en meisjes fietsen in veertien categorieën om de nationale kampioenstruien, de gouden, zilveren en bronzen medailles van de KNWU. Het parcours van Watersley telt een aanzienlijk aantal hoogteverschillen, verschillende soorten ondergrond en moeilijke bochten.

Nederland staat tegenwoordig weer hoog aangeschreven in de internationale wielersport en met de mountainbikesport gaat het ook crescendo. De laatste tijd is er ook bij WC Bergklimmers en MTB Baarlo sprake een sterke groei van het aantal mountainbikerijders. De spectaculaire tak van sport is zeker bij jongeren populair.

Het NK stelt de 1941 opgerichte en oudste wielerclub van Limburg, met prominente leden als Tom Dumoulin en Sabrine Stultiens, in de gelegenheid de mountainbikesport op de voorgrond te zetten.

Het startschot van de wedstrijd in categorie 1 klinkt bij de jongens om 10:30 uur en bij de meisjes een minuut later. Categorie 7 vertrekt om 15:45 uur. Tussen de eerste en de laatste wedstijd koersen de categorieën 2 tot en met 5. Omstreeks 17:30 uur worden de kersverse nationale kampioenen gehuldigd. De Limburger Bart Brentjens, voormalig Wereld- en Europees kampioen en winnaar van Olympisch goud in Atlanta, is in het vroege middaguur aanwezig voor een Meet & Greet en woont vervolgens de wedstrijden en prijsuitreiking bij.

De locatie is voor toeschouwers aantrekkelijk omdat een ronde slechts 4 kilometer lang is en de deelnemers vaak voorbijkomen. Toeschouwers kunnen het NK Mountainbike voor Jeugd gratis bezoeken.

Cookieinstellingen