Fortuna Sittard pakt drie punten tegen MVV Maastricht

Bomvol uitvak in De Geusselt

Terwijl in Sittard het Oktoberfeest losbarstte werd in De Geusselt in Maastricht de Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Fortuna Sittard gespeeld.

Onder meer in het Brand Weizenpaviljoen werden de mobieltjes druk gecheckt om te kunnen volgen wat er zich op het veld in Maastricht afspeelde. Daar voltrok zich in een echte derbysfeer de wedstrijd waar door velen altijd naar wordt uitgekeken. MVV Maastricht moest een slechte reeks van 2 gelijke spelen en 2 verliespartijen zien te doorbreken en Fortuna Sittard moest winnen om in de race te blijven voor de periodetitel.

De ruim 8.000 toeschouwers – met Fortunabaas Isitan Gün tussen de Fortunasupporters in het afgeladen uitvak – zagen een wedstrijd met een zinderende eerste helft met snel spel, waarin beide ploegen vol de aanval zochten en de kansen zich aan beide zijden afwisselden. MVV Maastricht kwam in de 11e minuut op voorsprong door een fraai doelpunt van Jonathan Okita. Lang duurde de vreugde aan Maastrichtse zijde evenwel niet, want twee minuten later bracht Lisandro Semedo zijn ploeg op gelijke hoogte met MVV. Na rust bracht diezelfde Semedo in de 49e minuut van de wedstrijd zijn landgenoot André Vidigal in stelling om de 2-1 in het voordeel van Fortuna Sittard aan te tekenen. Fortuna verdedigde vervolgens met succes de voorsprong en miste een aantal gelegenheden om de score verder uit te bouwen.

Sunday Oliseh kon vrijdag weer beschikken over Perr Schuurs en André Vidigal. Beide U19-internationals speelden afgelopen week een aantal kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap U19. Vidigal deed dat voor Portugal en Schuurs uiteraard voor Nederland. De jonge Portugees begon in de basis en speelde de hele wedstrijd.

Coach Sunday Oliseh bracht tegen MVV Maastricht de volgende elf in het veld: Miguel Santos, Christopher Braun, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Dries Saddiki, André Vidigal, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo, Fin Stokkers en Djibril Dianessy. Oliseh vond het ditmaal niet nodig om te wisselen.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Janssen, die wordt geassisteerd door grensrechters Bluemink en Strijker. Vierde official is de heer Ruperti. Janssen trok geel voor Nys van MVV Maastricht en voor de Fortunezen Dries Saddiki, Jorrit Smeets, Christopher Braun. Lisandro Semedo kreeg in de vierde minuut van de extra tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en werd daarmee kort voor het eindsignaal van het veld gestuurd.

Fortuna Sittard speelt op 20 oktober het volgende duel in de Jupiler League. Dan is FC Eindhoven te gast in Sittard. De wedstrijd begint om 20:00 uur.