Max Verstappen soeverein naar zege in Mexico

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft vandaag op indrukwekkende wijze de Gran Premio de Mexico gewonnen. Lewis Hamilton pakte zijn vierde wereldtitel, maar bleef vandaag ver van het podium verwijderd.

De Formule 1 Grand Prix van Mexico kende een ongekend spectaculaire start. Verstappen wist na de lange aanloop als eerste door de eerste bochten te komen.

Daarbij was er even een touché met Vettel, die vervolgens eerst tegen de bolide van Max en een tel daarna tegen de Mercedes van Lewis Hamilton zijn voorvleugel aan flarden reed. Daarbij liep de bijna-wereldkampioen een lekke rechterachterband op. Lewis en Hamilton zochten de pits op en zagen zich genoodzaakt tot een inhaalrace. Beslist niet het scenario dat beide coureurs voorafgaand aan de race voor ogen hadden.

Verstappen’s teamgenoot Daniel Ricciardo startte vanaf plek 16 en rukte razendsnel op. De Australiër moest even later de race opgeven vanwege turboproblemen.

Verstappen ging ondertussen vanaf de eerste ronde aan de leiding en bouwde zijn voorsprong op Bottas langzaam uit. Hamilton had achter in het veld de grootste moeite om zijn voorliggers te passeren en werd in de 22e ronde zelfs al gedubbeld door Max Verstappen.

Ondertussen rukte Vettel op naar de vierde plek, maar het gat met Räikkönen en Bottas was op dat moment veel te groot om nog te dichten en Hamilton voor vandaag nog van zijn vierde wereldtitel af te houden. Hamilton, opgeschoven naar plek 9, werd ondanks het feit dat hij ver van het podium verwijderd bleef toch wereldkampioen in Mexico.

Verstappen pakte soeverein zijn tweede overwinning van 2017, zijn derde Formule 1-zege sinds hij in 2016 van Toro Rosso overstapte naar Red Bull.

 #  Coureur         Team          Tijd   
 1. M. Verstappen   Red Bull      1:36:26.550   
 2. V. Bottas       Mercedes          +19.678   
 3. K. Räikkönen    Ferrari           +54.007
 4. S. Vettel       Ferrari          +1:10.078
 5. E. Ocon         Force India      +1 Lap
 6. L. Stroll       Williams         +1 Lap
 7. S. Pérez        Force India      +1 Lap
 8. K. Magnussen    Haas             +1 Lap
 9. L. Hamilton     Mercedes         +1 Lap
10. F. Alonso       McLaren          +1 Lap
11. F. Massa        Williams         +1 Lap
12. S. Vandoorne    McLaren          +1 Lap
13. P. Gasly        Toro Rosso       +1 Lap
14. P. Wehrlein     Sauber           +2 Laps
15. R. Grosjean     Haas             +2 Laps

Did not finish:         
16. C. Sainz Jr.    Renault          +12 Laps
17. M. Ericsson     Sauber           +16 Laps
18. B. Hartley      Toro Rosso       +41 Laps
19. N. Hulkenberg   Renault          +47 Laps
20. D. Ricciardo    Red Bull         +66 Laps
Cookieinstellingen