Presentatie Ad Wijnands: Leef je droom!

Ad Wijnands
Ad Wijnands
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 18 november geeft oud-profwielrenner en tegenwoordig jeugdwielertrainer Ad Wijnands de presentatie ‘Leef je droom!’.

Wijnands was prof van 1980 tot en met 1993. In 1981 boekte hij twee etappezeges in de Tour de France. Ook op de wielerbaan kon Wijnands goed uit de voeten. Als zesdaagsenrenner won hij twee maal de Zesdaagse van Maastricht aan de zijde van René Pijnen.

Wijnands heeft sinds november 2016 bijna onafgebroken in het ziekenhuis van Maastricht gelegen. Hij had een meervoudige longembolie en daarna ontdekten artsen tumoren op zijn darmen. Bij twee kijkoperaties die volgden werden meerdere organen beschadigd, wat tot zware ontstekingen leidde. Zijn alvleesklier, zijn lever en zijn darmen liepen schade op. “Het was een puinzooi, langzaam gleed ik af naar de dood”, zegt Wijnands. “Gelukkig ben ik weer redelijk hersteld en kan ik op de zondagochtend de jeugd weer trainen op de wielerbaan in Geleen.”

Tijdens zijn presentatie die in de nieuwe entree van Helwig Timmerfabriek in Geleen wordt gehouden komen natuurlijk zijn TI-Raleigh jaren en verhalen over de zesdaagse in Maastricht voorbij. Ook zullen toenmalige collega-renners aanwezig zijn. Uiteraard kijkt hij ook vooruit en hierbij zal het vooral gaan over het stimuleren van fietsen bij de jeugd.

Kaarten voor deze ongetwijfeld boeiende presentatie kunt u voor 10 euro per stuk (inclusief drankje) bestellen via stichtingwielerbaangeleen.com. De opbrengst van de avond komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

De presentatie wordt gegeven in de hal van Helwig Timmerfabriek aan de Tomeikerweg 101 in Geleen. Aanvang 19:30 uur. Sluiting 22:00 uur.

Cookieinstellingen